Zelfgemaakte kindertraktaties

In dit deel van de website vind je links naar allerlei zelfgemaakte kindertraktaties. Je kunt ze alleen maken, maar sommige zijn zo gemakkelijk dat je ze ook heel goed samen met je kind(eren) kunt maken als ze dat leuk vinden. En natuurlijk zijn er ook pagina's met gezonde traktaties te vinden. Zodat het voor iedereen een leuk kinderfeestje wordt...

Klik op de links naast de afbeeldingen of maak gebruik van het zoekvak bovenaan de pagina om een geschikte traktatie te vinden.

Klik hier om je eigen traktatie op deze site te zetten (en vergeet je foto niet!)

NB: De traktaties op deze pagina heb ik allemaal zelf verzonnen en gemaakt. Als je zelf ook wel eens iets hebt gemaakt waar jij en je kinderen super enthousiast over waren, dan zou ik het leuk vinden als je die traktatie ook op mijn site wilt zetten – met foto en al als het kan! Klik daarvoor op de link in het vak hiernaast.

Gezonde traktaties:

fruitspiesjes voor op de crèche

Fruit op een stokje:
Fruitspiesjes zijn heel gezonde kindertraktaties om mee te nemen naar de crèche. Ze zijn zoet van smaak en de meeste kinderen houden er wel van.


versierde bananen

Versierde banaan:
Dat gezonde kindertraktaties lekker zijn en er ook heel leuk uit kunnen zien, bewijzen deze versierde bananen. Een leuke traktatie om mee te geven naar de basisschool.


pauw traktaties

Afscheidspauw:
Deze afscheidspauwen zijn gemaakt van een geverfd handje van je kind met daartussen een danoontje. Smullen maar!


versierde hartjes

Versierde hartjes:
Deze versierde hartjes maak je samen met je kind. Met een doosje (yoghurt)rozijntjes erin zijn ze nog gezond ook!


appelkabouter

Appelkabouter:
Deze zelfgemaakte appelkabouters zijn bijna jammer om op te eten. Houd je niet van appel, dan prik je hem gewoon op een mandarijn!


Waaier

Waaier:
Met deze zelfgemaakte waaiers maak je de meeste kinderen blij!


Hartige zelfgemaakte traktaties:

poppetje onder parasol

Poppetje onder parasol:
Dit "poppetje onder parasol" is een hartige traktatie die niet te vet of te zout is. Hij zal zeker in de smaak vallen bij kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar.


muisjes van kaas

Hartige muisjes:
Wil je snel even een hartige kindertraktatie maken voor thuis, dan zijn deze muisjes van kaas een goed idee. Je kunt deze muisjes natuurlijk ook gebruiken als traktatie voor op de basisschool.


voetbalspeler-traktatie

Hartig/zoete voetbalspelers:
Als voetbalfan zijn deze zelfgemaakte kindertraktaties in de vorm van voetbalspelers natuurlijk een geweldig leuke traktatie om mee te nemen naar school!


kinderbier

Kinderbier:
Dit kinderbier is speciaal geschikt voor de oudere kinderen van de basisschool!


Zoete zelfgemaakte traktaties:

Gouden-plak

Gouden plak:
Gouden plak traktaties kun je voor diverse gelegenheden gebruiken, zoals de Olympische (winter)Spelen, EK en WK voetbal, de (avond)Vierdaagse of gewoon voor een kinderfeestje thuis.


Muizentraktaties

Muizentraktaties:
Deze zelfgemaakte kindertraktaties kun je met behulp van de beschrijving op deze pagina gemakkelijk zelf maken.


Stars-en-stripes brownies

Stars-en-stripes brownies:
Een originele traktatie voor kinderen uit groep 8! Hier zie je hoe je deze zelfgemaakte kindertraktaties maakt.


Circustraktaties

Circuskoeken:
Om deze circuskoeken zelf te maken, hoef je niet heel creatief te zijn. Het stappenplan op deze pagina helpt je hierbij.


Nijntje-taart

Nijntje-taart:
Een leuke Nijntje-verjaardagstaart voor een kinderfeestje thuis. Je maakt hem in ongeveer 1 uur.


indianentaart

Indianen-taart:
Deze Indianentaart kun je zo duur maken als je zelf wilt. Ik maakte hem in ongeveer 40 minuten. Hij is bedoeld voor kinderen van ongeveer 5-9 jaar.


indianenkoeken

Indianenkoeken:
Deze indianenkoeken vonden gretig aftrek op de 7e verjaardag van mijn zoontje. Ze zijn versierd met snoepgoed, dat in allerlei kleuren en maten te koop is.


indianensoesjes

Indianensoesjes:
Deze soesjestaart is een perfecte traktatie voor een indianen-kinderfeestje en is heel eenvoudig in zo'n vijf minuten zelf te maken.


Dierencakejes

Dierencakejes:
Omdat mijn dochtertje gek op cake is en op dieren, is het idee ontstaan dierensnoepjes op cakejes te "plakken". Mijn ervaring is dat (kleine) kinderen vaak hun taartje laten staan, maar een cakeje gaat er meestal wel in!


Kwarktaart

Kwarktaart:
Een eenvoudige maar lekkere kindertraktatie is deze zelfgemaakte kwarktaart. Voor je zoontje maak je hem eventueel in het wit.


Klik hier voor meer zelfgemaakte kindertraktaties