Verjaardag in de Vesting, durf je het aan?

Naarden, de stoere vesting van weleer. De mooiste vesting van Nederland, de best bewaarde vesting uit de Gouden Eeuw. Vlakbij Amsterdam, niet ver van Utrecht, middenin het Gooi.

Brede groene wallen, hoge stenen muren, kazernes, bewaakte poorten, bruggen over de vestinggracht, ravelijnen in die gracht en kanonslopen die door schietgaten steken.
Het Nederlands Vestingmuseum zit in en op één van de bastions van de vesting, bastion Turfpoort. In de ondergrondse kazematten kan je de geschiedenis van Naarden en van Vestingbouw zien, maar, leuker nog, je kan er je verjaardag vieren!

Generaal van Oorschot, commandant van de vesting en baas van het garnizoen, heeft een onderzoeksgroep nodig om verdwenen spullen van één van de soldaten op te sporen.
Wil jij met je vriendjes of vriendinnetjes die onderzoeksgroep vormen? Durven jullie de ondergrondse gangen in? De spannende en duistere luistergang? Waar spookachtig blauw licht langs de muren schijnt, waar water langs de muren druipt en je vleermuizen zou kunnen aantreffen.

De dief die al die spullen heeft gestolen, heeft sporen achtergelaten die voor geoefende speurders te volgen zijn, puzzels die opgelost moeten worden om verder te komen in het onderzoek.
Om dat op te lossen moet je wel wat kunnen! Het is alleen voor echt slimme kids.

Jij bent leider van de onderzoeksgroep, majoor in speciale dienst! Je krijgt uitleg en een tas vol materialen om het onderzoek mee te doen, je trekt allemaal een uniformhes aan en na het drinken van een flinke kroes soldatenbier gaan jullie van start. Na een uur zou je de oplossing gevonden moeten hebben en de kist met gestolen spullen ook. Krijg je het codeslot open?

Als je daarna nog durft, kan je speciaal voor jouw groep een echt kanon laten afschieten! Dat zit niet standaard in het feestje, kan wel bijgeboekt worden.
Op de Lage Flank van het museum staan drie dreigende 12-ponder vestingkanonnen. Zwaar geschut waarmee een vijand vroeger de gracht uit geblazen werd.
Wissen, zetten, laden, stampen, kardoes - lont - sas - vuur................ boemmm!!!
Een daverende klap en pittige kruitdamp zijn het resultaat.

Er zijn twee soorten feestjes, voor de wat jongere kinderen, die (nog) niet zo goed kunnen lezen, en voor de wat oudere die dat wel kunnen. Zo kan je van ongeveer 5 tot 12 jaar een prima en spannend feest vieren in het Vestingmuseum.

Klik hier om een reactie te geven

Klik hier om terug te gaan naar de pagina met kinderfeestjes in Noord-Holland.