Schilderen in het donker

door CE-ramiek
(Denekamp)

Schilderij schilderen

Schilderij schilderen

Schilderij schilderen Spookstenen schilderen Schilderen in het donker Glow in the dark

Zin in een spannend, creatief maar voor al leuk kinderfeestje? In het eigen atelier van CE-ramiek in Denekamp kun je met je vriendjes en vriendinnetjes komen schilderen in het donker! Je kan kiezen uit het schilderen van een schilderij of uit het schilderen van spookstenen.


Wanneer we een schilderij in het donker gaan schilderen, dan kiezen we vooraf uit een aantal voorbeelden van wat je wilt gaan schilderen. Is het een thema feestje, dan kunnen we natuurlijk de afbeelding daarop aanpassen. Eerst gaan we de grote vlakken van het schilderij gewoon bij licht beschilderen met gewone verf. Ik heb heel veel kleurtjes, dus we gaan er echt iets moois van maken. Daarna wordt het licht gedoofd en gaat de black-light verlichting aan om goed te kunnen schilderen met de “glow in the dark” verf. Dit is het leukste, spannendste gedeelte van de workshop, omdat nu alleen de black-light verlichting nog maar aan is. Het lijkt of we helemaal in het donker zitten te schilderen en geven alleen de speciale verf en alle “glow in the dark” versiersels in het atelier een lichtgevend effect. Alle accenten op je schilderij kun je nu beschilderen met deze gave verf. Aan het eind van je feestje heb je zo, bij gewoon licht, een mooi schilderij, maar in het donker een super gaaf schilderij waarvan de met “glow in the dark” beschilderde delen gaan oplichten.

Ook kun je kiezen voor het maken van spookstenen tijdens je kinderfeestje. Uit een bak met grote stenen kies je dan 3 stenen die jij mooi vindt om tot echte spookstenen te maken. Deze stenen gaan we eerst met gewone witte verf beschilderen om zo een goede basis te krijgen voor de lichtgevende verf. Wanneer de grote stenen liggen te drogen mag je nog een aantal kleinere stenen beschilderen met gewone gekleurde verf. Er is zelfs ook goud- of zilververf om zo straks een mooie schat aan steentjes te hebben. Wanneer de grote witte stenen gedroogd zijn (dit kan versneld met behulp van föhns) gaat het gewone licht uit en de black-light verlichting aan. Altijd het leukste en spannendste moment van het feestje! We lijken in het donker te zitten, maar er zijn nog veel dingen om ons heen die oplichten door het black-light. Wanneer de ogen gewend zijn aan het donkere licht gaan we beginnen met de stenen te beschilderen met de “glow in the dark” verf. Je zal zien dat ze dan al gelijk veranderen in spookachtige stenen. Om het helemaal spookachtig af te maken kun je de stenen met een stift of met verf nog van enge, leuke of juist grappige gezichtjes voorzien. Na dit feestje heb jij een super gave verzameling met bijzondere stenen waarvan de spookstenen in het donker op zullen gaan lichten.

Kosten: € 9.00 per kind (incl. materiaal, ranja en wat lekkers)

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Kijk voor meer informatie op Ce-ramiek kinderfeestjes


Klik hier om een reactie te geven

Klik hier om terug te gaan naar de pagina met kinderfeestjes in Overijssel.