Kinderfeestje Zuid-Holland
– tips en ideeën –

Heb je weinig tijd voor het organiseren van een kinderfeestje? Zuid-Holland heeft veel mogelijkheden die het je gemakkelijker kunnen maken. Klik op onderstaande links om te kijken of er een geschikt feestje voor je kind bij zit. Ik heb bij elk idee aangegeven wat de kosten zijn en voor welke leeftijd het kinderfeestje geschikt is. Vraag van te voren of er kinderen zijn die een museumjaarkaart of een CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) hebben. Ze kunnen namelijk soms tegen een gereduceerde prijs of zelfs gratis naar binnen.

NB: De verzameling op deze pagina heb ik zelf samengesteld, rekening houdend met de kosten van elk feestje. Vind je dat je site ook op deze pagina thuis zou horen, neem dan contact met me op via het contactformulier. Bied je creatieve kinderfeestjes aan, maar voldoe je niet aan mijn kostencriterium (maximaal € 6,50 per kind), dan kun je je site wel laten opnemen op een aanvullende pagina met kinderfeestjes in Zuid-Holland.

Kinderfeestje Leiden

 • Crea kidz
  Bij Crea Kidz in de regio Leiden, Katwijk, Zoetermeer kun je een drama kinderfeestje boeken. Er zijn verschillende thema's waaruit je kunt kiezen. Afhankelijk van de leeftijd is er zelfs de mogelijkheid een scene of dansje te bedenken en uit te voeren.
  Leeftijd: vanaf 4 jaar
  Kosten: € 5,00 per kind (7-12 personen)

 • Molenmuseum De Valk
  De Valk is een stellingkorenmolen uit de 18e eeuw met wel 7 verdiepingen. Op alle verdiepingen is wel wat te zien. Bovendien is het een hele klim en heb je een mooi uitzicht over de stad.
  leeftijd: 6 – 9 jaar
  kosten: € 2,00 per kind (vanaf 6 jaar); € 4,00 per volwassene

 • Speeltuinen
  In de stad Leiden bevinden zich 16 speeltuinen die aangesloten zijn bij de Leidse Bond voor Speeltuinverenigingen. De meeste speeltuinen zijn omheind en de speeltoestellen zijn veilig. Ook zijn er genoeg plekjes om even te gaan zitten. Sommige speeltuinen bieden de mogelijkheid om kleine versnaperingen te kopen.Kijk op de site voor uitgebreidere informatie per speeltuin.
  leeftijd: afhankelijk van de speeltuin
  kosten: gratis of een kleine vergoeding, afhankelijk van de speeltuin

Kinderfeestje Den Haag

 • Haagse Bos
  In het Haagse Bos zijn verschillende aktiviteiten te doen met een kinderfeestje: het Dierenvriendjespad, Expeditie Boswachterscode, Skatepark Malieveldleeftij en Speelbos Robin Hood. Kijk op de site van staatsbosbeheer wat de verschillende aktiviteiten inhouden.
  Geschikt voor: kinderen van 4 tot 10 jaar
  kosten: afhankelijk van de aktiviteit.

 • Speeltuinen
  In een speeltuin is het leuk en veilig om een kinderfeestje te vieren. De speeltuinen van een speeltuinvereniging zijn meestal omheind en de kinderen hebben alle ruimte om zich te vermaken en te doen wat ze leuk vinden. Kijk op de link naar adressen, telefoonnummers en openingstijden.
  leeftijd: afhankelijk van de speeltuin
  kosten: meestal gratis, soms een kleine vergoeding

Kinderfeestje Delft

 • Toren Nieuwe Kerk
  De toren van de nieuwe kerk is 108,75 hoog en heeft 356 traptreden. Een uitdaging om helemaal naar de top te klimmen. Als je boven bent heb je een heel mooi uitzicht over Delft.
  leeftijd: 6 – 10 jaar
  kosten: € 1,50 per kind; € 3,50 per volwassene

 • Doe-het-zelf verjaardagspakketjes van De Papaver
  Bij de Papaver kun je ook doe-het-zelf pakketten huren of kopen om zelf een kinderfeestje te organiseren, zoals een kompastocht, een vossentocht, een pakket voor 'slootje speuren' en een pakket over vleermuizen: fladderaars in de nacht. De pakketten zijn geschikt voor 10 kinderen. Je kunt ze uitvoeren in je eigen tuin of een ander stukje natuur in de buurt (behalve de kompastocht). Ze duren 1,5 tot 3 uur.
  leeftijd: afhankelijk van het feestje, vanaf 4 - 12 jaar
  kosten: afhankelijk van het feestje, vanaf € 1,50 per kind

 • wipwap

  Speeltuinen
  In Delft zijn verschillende speeltuinen waar je prima een kinderfeestje kunt houden. Op deze pagina staan er een heleboel vermeld.
  leeftijd: vanaf 4 jaar
  Kosten: meestal gratis, soms een kleine bijdrage

 • Hoeve Bouwlust
  Op boerderij Bouwlust in Maasland (onder Delft) kun je met je vriend(innet)jes naar het maisdoolhof. Je kunt er nog veel meer feestjes organiseren, maar deze kosten meer dan € 6,50.
  Leeftijd: van 4 tot ongeveer 8 jaar
  Kosten: € 5,00 per kind.

Kinderfeestje Rotterdam

 • Scheepswerf De Delft
  Als echte zeepiraten is het geweldig om een bezoekje te brengen aan Scheepswerf De Delft. Op deze scheepswerf wordt het 18e eeuwse schip "De Delft" herbouwd. De rondleiding duurt ongeveer 3 kwartier. Het totale bezoek duurt ongeveer anderhalf uur.
  leeftijd: ongeveer 6 – 9 jaar
  kosten: € 3,00 per kind; € 6,00 per volwassene

 • Zelf pannenkoeken bakken
  In het Pannenkoekenhuisje van Kinderboerderij de Molenwei kunnen kinderen zelf pannenkoeken bakken, onder begeleiding van een medewerker van de Molenwei. Eerst mogen de kinderen eieren rapen bij de kippen en daarna melk halen bij de koe. Naast de kinderboerderij bevindt zich ook nog een speeleiland.
  leeftijd: 4 t/m 10 jaar
  kosten: € 60,00 voor 12 kinderen en € 10,00 borg

 • Speeltuinen
  Een speeltuin is een leuke plaats voor een kind om zijn/haar feestje te vieren: het heeft alle ruimte om te spelen, contact te maken en uit te rusten. Je bent alleen afhankelijk van het weer. In Rotterdam kun je te kust en te keur wat speeltuinen betreft. Klik op de volgende websites en je vindt de benodigde informatie.
  leeftijd: afhankelijk van de speeltuin jaarkosten: gratis – € 6,00 per kind

 • Themakisten provincie Zuid-Holland:
  Met behulp van een themakist die je bij jou in de buurt kunt ophalen, kun je een super leuk kinderfeestje organiseren met een thema dat je kind aanspreekt.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 10 jaar
  Kosten: afhankelijk van wie je de kist huurt (en reiskosten)

Heb je niet gevonden wat je zocht, dan kun je gebruik maken van het zoekvak hieronder om verder te zoeken op internet.

van 'kinderfeestje Zuid-Holland' terug naar de overzichtspagina met regionale kinderfeestjes