*

Kinderfeestje thuis

Een kinderfeestje thuis organiseren vraagt wat voorbereiding, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Een gouden regel is: het aantal gasten is de leeftijd van de jarige.

  • Kies eerst samen met je kind een thema. Ik heb een aantal thema's bedacht, met daarbij ideeën voor spelletjes en activiteiten, tips voor aankleding, de kosten en hoelang het feestje duurt. Je kunt natuurlijk ook kijken of je bepaalde spelletjes kunt aanpassen aan een zelf verzonnen thema.

  • Zet alles van te voren klaar, zodat je je tijdens het feestje helemaal kunt richten op de kinderen.

  • Verzamel zoveel mogelijk spulletjes rondom het thema die je kunt gebruiken om je huis te aan te kleden. Kinderen zijn erg sfeergevoelig.

  • Plan je feestje niet te vol, maar houd zo nodig wat spelletjes achter de hand. Vooral kleine kinderen willen graag ook de ruimte hebben om even "vrij te spelen".

  • En ten slotte, vraag iemand je te helpen, zodat je zelf ook nog kunt genieten van deze dag.

Klik op de links naast de afbeeldingen hieronder of gebruik het zoekvak om leuke ideeë op te doen voor een kinderfeestje thuis.

nijntje-kinderfeestje

Nijntje-feestje:
Wil je een kinderfeestje-thuis organiseren voor kinderen van 1 à 2 jaar, dan is een Nijntje-feestje een aanrader. Kleine kinderen houden van herkenning en welk kind kent Nijntje nu niet?


dieren-kinderpartijtje

Dieren-feestje:
Organiseer een feestje met als thema dieren. Zeker als je kind dol is op dieren doe je je kind er een plezier mee. Dit kinderfeestje is geschikt voor 3 à 4-jarigen. Omdat de kinderen op deze leeftijd vaak nog de hele dag door komen (met hun ouders), heb ik activiteiten gedacht die je op elk moment van de dag kunt doen.


andersom-verjaardagsfeestje thuis

Andersom-feestje:
Wil je een keer iets heel anders voor de verjaardag van je kind, organiseer dan een andersom-kinderfeestje! De lol begint al bij de uitnodiging en gaat daarna verder met de aankleding en de spelletjes rond dit gekke thema. Een Andersom-feestje is geschikt voor kinderen vanaf 6 à 7 t/m 9 jaar.


beautyfeestje thuis

Beauty-feestje:
Met je vriendinnen naar een beautysalon? Met dit kinderfeestje is dit mogelijk! Tover je kamer om in een echte schoonheidssalon en de meiden hebben de middag of avond van hun leven! Een beauty-feestje is geschikt voor meiden vanaf 8 t/m 12 jaar.


creatief-kinderfeestje thuis

Creatief-feestje:
Ben je dol op knutselen? Organiseer dan een creatief kinderfeestje thuis met tips en ideeën die op deze sites vermeld staan.


kinderfeestje thuis

Oud hollandse spelletjes voor een kinderfeestje:
Wil je oud-hollandse spelletjes doen op je kinderfeestje, dan kunnen de suggesties op deze pagina je zeker helpen!


kinderfeestje thuis

Prinsessenfeestje:
Een prinsessenfeestje thuis met verklede prinsessen is een groot succes!


kinderfeestje thuis

High-tea kinderfeestje:
Een high-tea kinderfeestje kan zowel binnen als buiten. Met deze tips en ideeën organiseer je dit feestje makkelijk zelf.


kinderfeestje thuis

Heksenfeestje:
Dit heksenfeestje organiseer je met deze tips en ideeën makkelijk zelf en kun je aanpassen aan verschillende leeftijden.


kinderfeestje thuis

Fotoshoot kinderfeestje:
Een fotoshoot kinderfeestje kun je heel goed thuis organiseren. Kijk maar eens op deze pagina.


kinderfeestje thuis

Kookfeestje:
Eerst samen kokkerellen en daarna gezellig samen eten. Kijk op deze pagina hoe je dat organiseert.


Van 'kinderfeestje thuis' terug naar de homepage