Kinderfeestje Noord-Holland -
ideeën voor wie het betaalbaar wil houden

NB: De verzameling op deze pagina heb ik zelf samengesteld, rekening houdend met de kosten van elk feestje. Vind je dat je site ook op deze pagina thuis zou horen, neem dan contact met me op via het contactformulier. Bied je creatieve kinderfeestjes aan, maar voldoe je niet aan mijn kostencriterium (maximaal € 6,50 per kind), dan kun je je site wel laten opnemen op een aanvullende pagina met kinderfeestjes in Noord-Holland.

Kinderfeestje Amsterdam en omstreken

 • Koos Kneus:
  Poppentheater Koos Kneus in Amsterdam is een klein theater, waar op elke woensdagmiddag en zondag voorstellingen worden gehouden voor (jonge) kinderen. In de pauze kunnen de kinderen worden verkleed en geschminkt.
  Kosten: 6 euro per kind met stadspas, anders € 7,00 per kind
  Geschikt voor: kinderen van 4-8 jaar

 • Speeltuin Amstelpark:
  In Speeltuin Amstelpark (Amsterdam) kunnen kinderen vrij spelen en klimmen: er zijn o.a. botsbootjes, een kinderzweefmolen, een kindertreintje, en een doolhof: genoeg om kinderen een tijdlang te vermaken. Bij de snackbar op het terrein kun je bovendien terecht voor een speciaal kindermenu.
  Kosten: geen
  Geschikt voor: Kinderen van 3 t/m ongeveer 9 jaar

 • Kinderboerderij Bijlmerweide:
  Kinderboerderij Bijlmerweide in Amsterdam heeft genoeg in huis voor een leuk kinderfeestje: er is een mooie speeltuin, er zijn veel verschillende dieren, en verder kun je er een kabouterspeurtocht doen, pannenkoeken bakken of een huifkartocht maken.
  Kosten: vanaf 6 euro per kind
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m ongeveer 12 jaar

 • speurtocht in bos

  Speurtocht in het Amsterdamse Bos:
  Bij het bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos kun je een speurtocht afhalen die je door de omgeving van het centrum leidt. Is het weer slecht, dan is er ook een speurspel dat je binnen kunt spelen.
  Kosten: € 5,50 per rugzakje (€ 10,00 borg)
  Geschikt voor: kinderen vanaf 7 jaar

 • Speelboerderij Elsenhove:
  Vier je je feestje op speelboerderij de Elsenhove in Amstelveen dan krijg je een eigen kota (Finse blokhut) met daarin een kist met spelletjes en ideeën. Ook kun je een speelarrangement nemen, je krijgt dan een mand met chips, ranja en een bon voor een ijsje. De ruimte is groot genoeg voor ongeveer 12 kinderen.
  Kosten: 6 euro per kind.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m ongeveer 9 jaar

 • Piratentocht Ilperveld:
  Bij het bezoekerscentrum Ilperveld (tussen Amsterdam en Purmerend) kun je een piratenboot huren met je vriend(innet)jes (max. 4 kinderen per boot en 1 volwassene) en zelf naar een eiland varen om op zoek te gaan naar de schat. Bij het bezoekerscentrum krijg je hiervoor een kompas, piratenvlag en een schatkaart. Eerst moet je nog wat vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Terug bij het bezoekerscentrum krijg je een piratendiploma en wat lekkers.
  Geschikt voor: kinderen vanaf 6-12 jaar
  Kosten: € 32,00 per boot (voor natuurbeschermers)

Kinderfeestje Haarlem en omgeving

 • Kinderboerderij Schoterhoeve:
  Bij Kinderboerderij Schoterhoeve in Haarlem kun je als ouders een 'verjaardagskist' huren, met daarin 15 spelletjes die iets met dieren te maken hebben. Je begeleidt de spelletjes zelf. Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor een spel met in de pauze limonade en na de pauze een fotospeurtocht (kleuters) of een boerderijspel (6-8 jaar).
  Kosten: 3.50 euro per kind voor de verjaardagskist, € 2,50 voor het spel met limonade. Van te voren reserveren is verplicht.
  Geschikt voor: kinderen van 4 tot 8 jaar

 • Nationaal Park Zuid-Kennemerland:
  Nationaal Park Zuid-Kennemerland met het bezoekerscentrum in Overveen heeft verschillende mogelijkheden voor een kinderfeestje. Voor de jongsten is er een peuterspeurtocht 'Stijn Konijn', voor kinderen van 4 t/m is 7 is er 'Windekind", voor kinderen van 6 t/m 9 is er de ontdekkingsspeurtocht 'Vosje Vos en het geheim van het Toverbos' en voor de oudsten is er de speurtocht 'de Hulpboswachter'. Ook is er natuurlijk de mogelijkheid het leerzame en uitdagende bezoekerscentrum te bezoeken.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 10 jaar
  Kosten: € 15,00 voor de huur van een rugzak en € 20,00 borg.

 • De Speelgoedbank:
  De speelgoedbank in Haarlem geeft kinderen die aangemeld zijn bij de Speelgoedbank in de maand van hun verjaardag een feestje. De jarige mag 3 vriend(inn)en uitnodigen. Er zijn verschillende thema's waaruit de jarige kan kiezen, b.v. een cupcakefeestje.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 12 jaar
  Kosten: gratis voor kinderen van de Speelgoedbank, anders zijn ze duurder (€ 70,00 vanaf 6 kinderen)

 • speeltuin

  Speeltuin Kindervreugd:
  Is het lekker weer en zijn je kinderen nog klein, dan is een verjaardag in een speeltuin ook altijd een goed idee. Speeltuin Kindervreugd in Beverwijk is een heel veilige speeltuin (er is altijd een toezichthouder aanwezig) met een apart gedeelte voor peuters. Er is terras waar wat versnaperingen te koop zijn.
  Kosten: 0,70 euro per kind per dagdeel
  Geschikt voor: kinderen van 3 t/m ongeveer 9 jaar

 • Speeltuin Santpoort:
  Ook in speeltuin Santpoort kun je voor een partijtje terecht. Je kunt zelf eten en drinken meenemen, zodat je de kosten helemaal zelf in de hand hebt. De speeltuin ligt heel dicht bij station Santpoort-Noord (100 meter), dus je kunt een feestje in deze speeltuin ook goed combineren met een ritje per trein.
  Kosten: 0,70 euro per kind
  Geschikt voor: kinderen van 3 t/m ongeveer 9 jaar

Kinderfeestje in het Gooi

 • Poppentheater 'Hilvert's Hofje':
  Op woensdag, vrijdag en zaterdag verzorgt poppentheater 'Hilvert's Hofje' in Hilversum aparte voorstellingen voor kinderen.
  Kosten: 7 euro per kind, de jarige is gratis
  Geschikt voor: kinderen van 4 tot en met 9 jaar

 • Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek:
  In dit bezoekerscentrum van Stichting Natuurmonumenten in 's Graveland kun je terecht voor verjaardagspartijtjes rondom verschillende thema's: Kabouterfeest ( 4 en 5 jaar), Boswachter Bart feestje (8, 9 en 10 jaar), en het Toverfeest (6 en 7 jaar)
  Kosten: 4,50 per kind als je lid bent van de Vereniging Natuurmonumenten (vanaf 2 euro per maand), anders € 7,50 per kind
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 10 jaar

Kinderfeestje in Noord-Holland-Noord

 • Speeltuin 't Span:
  Speeltuin 't Span in Alkmaar
  In speeltuin 't Span kunnen kinderen naar hartenlust spelen tijdens hun kinderfeestje. Zie voor openingstijden de website.
  Kosten: kinderen tot 2 jaar en volwassenen gratis
  kinderen vanaf 2 jaar 2 euro per kind
  Geschikt voor: kinderen van 3 t/m ongeveer 8 jaar

 • Kinderfeestjes Alkmaar:
  Bij Kinderfeestjes Alkmaar in Alkmaar kun je prima terecht voor een kinderfeestje. Je kunt kiezen uit verschillende aktiviteiten, zoals schminken, zandkleurplaten maken, pompondieren maken en nog meer. En dit kan allemaal gewoon bij je thuis. Een aantal aktiviteiten kosten meer dan € 6,50 per uur.
  Kosten: vanaf € 3,00 . Buiten Alkmaar komen er nog reiskosten bij.
  Geschikt voor: kinderen van ongeveer 4 t/m 12 jaar

 • Boerderij De Swaan:
  Boerderij de Swaan in Zuid-Scharwoude (tussen Alkmaar en Schagen) heeft verschillende leuke activiteiten ontwikkeld voor een kinderpartijtje. Kijk zelf maar even op de website van de boerderij om te zien wat deze activiteiten inhouden!
  Kosten: 5 euro per kind
  Geschikt voor: kinderen vanaf 8 jaar

 • feestje in bakkerij

  De Oude Bakkerij:
  In het Bakkerijmuseum 'De Oude Bakkerij' in Medemblik mogen de kinderen tijdens een verjaardagsfeestje zelf aan de slag: ze mogen de bakker meehelpen hun eigen koek te maken en te versieren, of met marsepein werken.
  Kosten: 6,50 euro, € 4,50 voor volwassen begeleiding
  Geschikt voor: kinderen vanaf 7 jaar

 • Clownshoofje maken bij Linda de Wit:
  Woon je in Uitgeest, Akersloot of Heemskerk, dan kun je op woensdag- of zaterdagmiddag Linda de Wit bij je langs laten komen voor een creatief verjaardagsfeestje. Met de kinderen maakt ze bijvoorbeeld een clownshoofdje op een potlood of tovert ze een steen om tot schilderij.
  Kosten: vanaf 5 euro per kind
  Geschikt voor: kinderen vanaf ongeveer 7 jaar

 • Marinemuseum Den Helder:
  Bij het Marinemuseum in Den Helder kun je kiezen uit verschillende aktiviteiten: Missie Marinemuseum, de Zeeheldenzoektocht en de Werfcourant. Ook de speurtochten zijn geschikt voor een kinderfeestje.
  Kosten: 3,00 per kind
  Geschikt voor: kinderen van 6 tot en met 12 jaar en €1,00 voor het begeleidende boekje

Themakisten provincie Noord-Holland:

 • Lasergamebox:
  Wil je een stoer, spannend en betaalbaar lasergamefeestje in het Gooi (Huizen, Laren) organiseren? Huur dan deze lasergamebox met daarin 8 laserguns, 2 targets, 8 stoere herinneringsmuurstickers en een gebruiksaanwijzing met spelmogelijkheden en tips. Het enige waar je zelf voor moet zorgen is een geschikte locatie, b.v. een stuk bos, park, loods, gebouw o.i.d.
  Geschikt voor: kinderen van 7 t/m 12 jaar
  Kosten:€ 50,00 per box (8 kinderen)

 • Verkleedkisten:
  Met behulp van een themakist die je bij jou in de buurt kunt ophalen, kun je een super leuk kinderfeestje organiseren met een thema dat je kind aanspreekt.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 10 jaar
  Kosten: afhankelijk van wie je de kist huurt (en reiskosten)

 • Kinderfeestwinkel:
  Bij deze kinderfeestwinkel kun je verkleedkisten huren voor je verjaardagspartijtje. Je kan de kist per thema kiezen of je kan verschillende thema's mengen, zodat de kist geschikt is voor jongens en meisjes of voor kinderen van verschillende leeftijden.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 10 jaar
  Kosten: € 65,00 per kist (10 kinderen), € 6,00 per extra kind

 • Verkleedpret:
  Bij Karin's verkleedpret in Enkhuizen, kun je verschillende themakisten huren. Je hebt keus uit meer dan 15 verschillende verkleedkisten.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 10 jaar
  Kosten: afhankelijk van de verkleedkist en je woonplaats

Heb je niet gevonden wat je zocht, dan kun je gebruik maken van het zoekvak hieronder om verder te zoeken op internet.

van kinderfeestje Noord-Holland terug naar de overzichtspagina met regionale kinderfeestjes