Kinderfeestje Gelderland:
tips en ideeën

NB: De verzameling op deze pagina heb ik zelf samengesteld, rekening houdend met de kosten van elk feestje. Vind je dat je site ook op deze pagina thuis zou horen, neem dan contact met me op via het contactformulier. Bied je creatieve kinderfeestjes aan, maar voldoe je niet aan mijn kostencriterium (maximaal € 6,50 per kind), dan kun je je site wel laten opnemen op een aanvullende pagina met kinderfeestjes in Gelderland.

Heb je weinig tijd voor het organiseren van een kinderfeestje? Gelderland biedt genoeg mogelijkheden om een betaalbaar (onder de 6,50 euro) kinderfeestje buiten de deur te houden. Voor een 'kinderfeestje-arrangement' betaal je soms meer, maar neem je de entree-prijs en zorg je b.v. thuis voor wat frietjes en drinken, dan kun je voor minder terecht. De kinderfeestjes zijn gerangschikt op plaats. Klik op de link voor meer informatie over het feestje.

Kinderfeestje Arnhem en omstreken

 • Watermuseum
  Het watermuseum in Arnhem is een echt doe-museum. Je kunt bijvoorbeeld een tochtje maken door het riool of je kunt zelf een dijk bouwen. Je kunt bij de kassa een speurtocht krijgen, waarmee je het hele museum te zien krijgt.
  Kosten: kinderen tot en met 3 jaar gratis; kinderen van 4 tot en met 12 jaar € 5,50; volwassenen € 9. Groepen kinderen tot en met 12 jaar € 4,50 (minimaal 10 kinderen)
  Geschikt voor: kinderen vanaf 6 - 10 jaar

 • Rondleiding Gelredome
  Ook al ben je geen echte voetballiefhebber, ook dan is het leuk om met je vriend(innet)jes een rondleiding te volgen in Gelredome, waar niet alleen Vitesse speelt, maar ook veel bekende artiesten concerten (hebben) gegeven. Deze rondleiding wordt gehouden op de woensdagmiddag om 14.00 uur, 14.30 uur of 15.00 uur en duurt 90 minuten. Je wordt ontvangen in het Home of History. Tijdens de rondleiding krijg je de kleedkamer, het spelershome, het uitvak, de persruimte, de promenade, etc te zien. Tijdens de rondleiding wordt er ook op een doelenbord geschoten. Aan het eind van de rondleiding worden vragen over de rondleiding gesteld en kunnen de kinderen puzzelstukken verzamelen waarmee een puzzel van Vitesse gelegd kan worden. Na afloop is er voor ieder kind een tasje met 5 spelerskaarten en de jarige krijgt een attentie van Vitesse.
  Kosten: € 6,00 per kind; Volwassenen ook € 6,00
  Kids Clubleden: € 4,50 per kind
  Geschikt voor: Kinderen van 4 t/m 12 jaar

 • Openluchttheater de Pinkenberg
  Openluchttheater de Pinkenberg in Velp is een prima locatie voor een kinderfeestje in de zomer. Als je op bovengenoemde site kijkt, kun je zien welke voorstellingen er de komende tijd zijn en welke geschikt is voor jouw kinderfeestje. De voorstellingen in het openluchttheater de Pinkenberg vinden alleen in de zomerperiode plaats bij goed weer.
  Kosten: € vanaf 4 p.p.
  Geschikt voor: afhankelijk van de voorstelling

 • Boerengolf
  In de polder in Meijnerswijk in Arnhem kun je met je kinderfeestje boerengolven.
  Eerst neem je een kijkje op de boerderij.
  Daarna ga je boerengolven. De groep wordt in tweeën verdeeld en je krijgt een stok met een klomp, waarmee je tegen een bal moet slaan. Deze moet in zo min mogelijk slagen in een hole (emmer in grond) terecht komen. De route duurt ongeveer anderhalf uur en leid je door een mooi natuurgebied tussen de koeien door.
  Kosten: € 5,00 per kind
  Geschikt voor: kinderen van ongeveer 6 t/m 12 jaar

boerengolf
 • Lasergamen
  In Oosterbeek kun je lasergames huren waarmee je verschillende lasergamespellen kunt spelen. Elke locatie waar er obstakels zijn waar achter je kunt verstoppen zijn geschikt om een lasergame-feestje te houden.
  Kosten: vanaf € 5,50 per kind
  Geschikt voor: kinderen vanaf 7 jaar

Kinderfeestje Nijmegen en omstreken

 • Afrika Museum
  In het Afrika Museum in Berg en Dal kun je een leuke speurtocht doen, eentje voor kinderen van 3-6 jaar en eentje voor kinderen van 7-12 jaar.
  Kosten: € 6,00 kindren 4 t/m 12 jaar
  Geschikt voor: kinderen van 4-12 jaar

 • Maisdoolhof/Speelboerderij Malden
  Voor een kinderfeestje is de Maisdoolhof/Speelboerderij in Malden een goede aanrader. Door het beantwoorden van vragen worden de kinderen door het maisdoolhof geleid en komen uit bij de uitkijktoren. Daarnaast zijn er nog genoeg leuke activiteiten zoals een springkussen, een skelter-/tractorbaan, een maisbak en nog meer.
  Kosten: € 4,00 p.p.
  Geschikt voor: (kinderen) 0-99 van jaar

Kinderfeestje Apeldoorn en omstreken

 • Boerenfeestje
  Bij kinderboerderij de Maten in Apeldoorn kun je op je verjaardagsfeestje een echte boer worden. Je mag de geiten borstelen en voeren en er is een leuke speurtocht met aan het eind een verrassing! En is het slecht weer, dan kun je gewoon binnen spelletjes doen en kleuren.
  Kosten: € 6,50 p.p. (minimaal 5 kinderen)
  Geschikt voor: kinderen van 4-10 jaar

 • Gymzaal huren
  Op verschillende plaatsen in Apeldoorn kun je voor je kinderfeestje een gymzaal huren. Er zijn zelfs spellenpakketten te huur die het kinderfeestje extra leuk maken. In een spellenpakket zitten diverse speelattributen met speluitleg. Van knotshockey tot parachute, van voetbal tot soft tennis. De verschillende spelpakketten zijn af te halen tijden kantooruren aan de Vlijtseweg 130.
  Kosten: € 22,50 per uur, spellenpakket: € 17,50
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 12 jaar

 • Kinderfeestje op z'n boerenfluitjes
  Op camping de Adelaar in Voorst kun je je kinderfeestje zelf samenstellen. Je kunt er eten, allerlei spelletjes doen, bij de koeien en de kalfjes kijken, op een skelter rijden en nog veel meer.
  Kosten: vanaf € 5.00 euro
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 10 jaar

 • Recreatiepark 't Smallert
  In Recreatiepark 't Smallert in Emst kun je een kinderfeestje in de kaarsenmakerij houden. Je kunt er kaarsen maken of een ballonkaars dompelen.
  Kosten: vanaf € 4,75 per kind
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 11 jaar

Kinderfeestje Gelderland - overige plaatsen

 • Kasteel Huis Bergh
  In Kasteel Huis Bergh in 's Heerenberg kun je je met je vriend(innet)jes laten omtoveren tot echte ridder en hofdame in de Middeleeuwse toren. Tot slot krijg je een diploma, maar daar moet je wel wat voor doen.
  Kosten: entreeprijzen voor jong en oud: € 6,00 met een minimum van € 80,00
  Geschikt voor: kinderen van 4-10 jaar

/
 • Buitensportactiviteiten en Rondvaarten Vadesto
  Vadesto in Hattem en Zwolle biedt tal van sportieve activiteiten voor kinderen: klimmen, steppen, boog- en pistoolschieten, klompvaren, vlotbouwen, mountainbiken, een foto-wandel-puzzeltocht of kanovaren in kajaks of een 7-12 persoons kano, springen op de bungee-trampoline, reuzesteppen, de watertouwsurvivalbaan, peddelen op een 10 persoons-waterligfiets, een tochtje met een engelse dubbeldekker enz. Ook kun je er attracties huren.
  Kosten: vanaf € 5,00 p.p.
  Geschikt voor: kinderen van 4-12 jaar

 • Nationale Park de Hoge Veluwe
  Het Nationale Park de Hoge Veluwe in Hoenderloo biedt tal van mogelijkheden voor een kinderfeestje. Je kunt naar het Bezoekerscentrum gaan of het Museonder, je kunt een film kijken, de Moeffie ontdekkingstocht, de 'Ben de Beuk Bomentocht' of de 'Suske en Wiske Avonturentocht'. Ook is er nog een knapzakroute, je krijgt dan een rugzak mee met allemaal spulletjes voor onderweg.
  Kosten: kinderen tot 6 jaar gratis; kinderen 6 t/m 12 jaar € 4.35 p.p.; volwassenen € 8,70
  Geschikt voor: kinderen van 6 - 12 jaar

 • Overdekte speelparadijs De IJsselhoeve
  In Doesburg bevindt zich een overdekt speelparadijs. Ideaal voor een kinderfeestje op een regenachtige dag. In de party boerderij bevinden zich onder andere een rodelbaan, een superglijbaan van meer dan 6 meter hoog, een spookhuis, klimwanden, het super spinnenweb, een springkussen, en nog veel meer.
  Kosten: kinderen: € 5,95; volwassen: € 1,95
  Geschikt voor: kinderen van 4-10 jaar

kinderfeestje Gelderland speeltuinen

Kinderfeestje Gelderland: Speeltuin- en kinderboerderijfeestjes

 • Speeltuin-kinderfeestje Gelderland
  Op deze site vind je diverse speeltuinen in de provincie Gelderland Een speeltuin is een idelale plek om een kinderfeestje te houden. Het is veilig, kinderen kunnen vrij spelen, ze kunnen hun energie kwijt, maar ook even rustig bijkomen als dat nodig is.
  Kosten: gratis of een kleine bijdrage
  Geschikt voor: kinderen van 3-10 jaar, afhankelijk van de speeltuin

 • Speeltuin de Leemkuil
  In Buitenspeeltuin de Leemkuil in Nijmegen zijn wel 90 verschillende speeltoestellen. Ook is er een waterspeeltuin, dus neem droge kleren mee.
  Kosten: Entree 3 t/m 64 jaar € 4,20 p.p., vanaf 10 personen 3.80 p.p.
  Geschikt voor: kinderen van 5-10 jaar

 • Kinderboerderij-feestje Gelderland
  Op deze site vind je verschillende kinderboerderijen in de provincie Gelderland. Is je kind gek op dieren, dan is dit de ideale plek voor een feestje. De meeste kinderboerderijen hebben verschillende activiteiten, waarvoor vaak een kleine bijdrage gevraagd wordt.
  Kosten: afhankelijk van de kinderboerderij
  Geschikt voor: kinderen van 2-7 jaar

Themakisten provincie Gelderland:

 • Verkleedkisten
  Met behulp van een themakist die je bij jou in de buurt kunt ophalen, kun je een super leuk kinderfeestje organiseren met een thema dat je kind aanspreekt.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 10 jaar
  Kosten: afhankelijk van wie je de kist huurt (en reiskosten)

 • De verkleedkist
  Ben je op zoek naar een originele en betaalbare thema-verkleedkist (met een compleet feestdraaiboek)? De Verkleedkist in Arnhem heeft keuze uit meer dan 25 verschillende thema's!
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 10 jaar
  Kosten: € 6,00 per kind (de jarige is gratis)

 • De verjaardagsdoos
  Hier kun je draaiboeken met benodigdheden voor (goedkope!) themafeestjes bestellen. Ook zijn er speurtocht- en workshoppakketten te koop voor kinderfeestjes. Zelfs geschikte traktaties kun je hier bestellen. Alles kan naast opgehaald ook per post verstuurd worden.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 12 jaar
  Kosten: afhankelijk van wat je wilt (en eventuele verzendkosten)

Heb je niet gevonden wat je zocht, dan kun je gebruik maken van het zoekvak hieronder om verder te zoeken op internet.

van 'kinderfeestje Gelderland' terug naar de overzichtspagina