Kinderfeestje Friesland:
betaalbare ideeën

NB: De verzameling op deze pagina heb ik zelf samengesteld, rekening houdend met de kosten van elk feestje. Vind je dat je site ook op deze pagina thuis zou horen, neem dan contact met me op via het contactformulier. Bied je creatieve kinderfeestjes aan, maar voldoe je niet aan mijn kostencriterium (maximaal € 6,50 per kind), dan kun je je site wel laten opnemen op een aanvullende pagina met kinderfeestjes in Friesland.

 • Hutten bouwen bij Speeltuin Spijkerdorp
  Bij Speeltuin Spijkerdorp in Drachten kunnen kinderen zelf bouwen en timmeren aan hutten die op het terrein staan. Er is gereedschap aanwezig, zoals zagen en hamers, en de kinderen krijgen natuurlijk ook spijkers mee.
  Kosten: 3,50 euro per kind (en een borg voor de gereedschapskist, maar die krijg je na afloop weer terug)
  Geschikt voor: kinderen van 6 t/m 13 jaar.

 • Kinderklim party
  In partycentrum Country City in Leeuwarden kun je voor een kinderfeestje onbeperkt gebruikmaken van het grote speelparadijs (600m2) en krijgen de kinderen een gratis consumptie (ter waarde van 2,00 euro).
  Kosten: 1,50 euro per persoon + 2,20 euro (verplichte consumptie)

 • Reptileshop Repticura
  Reptileshop Repticura in Leeuwarden verzorgt een kinderfeestje bij je thuis. Allerlei dieren worden (ook op verzoek) meegenomen, zoals een schorpioen, een groene leguaan, een boa constrictor en nog veel meer. Je mag de dieren vasthouden, je kunt van alles vragen over de dieren en je kunt kijken naar een presentatie van de dieren. Ook is het mogelijk foto's te laten maken (tegen betaling).
  Kosten: € 35,00 per uur, € 50,00 per anderhalf uur (exlusief reiskosten € 0,25 per km.)
  Geschikt voor: kinderen vanaf 4 jaar.

 • Spelen en speurtocht in de Anna Zijlstra Hoeve
  De Anna Zijlstra Hoeve in Dokkum is een kinderboerderij, speeltuin en vlindertuin in één, waar je ook goed een kinderfeestje kunt houden. Je mag dan gebruikmaken van de ruimte, er wordt een speurtocht gehouden, en de kinderen krijgen limonade, chips, een ijsje en een lollie.
  Kosten: 5,00 euro p.p.
  Geschikt voor: kinderen van 3 t/m 8 jaar.

 • Creatief zijn bij De Koppenjan
  Bij de Koppenjan in Jubbega kun je veel verschillende aktiviteiten doen op je kinderfeestje! Je kunt aardewerk beschilderen, kaarsen maken, hand- en/of voetafdruk in tegeltjes maken en midgetgolven. Ook is er een kinderboerderij en zijn er 'onder wereld spelen'.
  Kosten: vanaf € 1,75 per kind
  Geschikt voor: kinderen van 2 t/m 12 jaar, afhankelijk van de activiteit

 • Kabouter-opdrachtentocht
  In kinderboerderij Doniastate (Stiens) is een kabouterbos opgezet naar de ideeën van Rien Poortvliet. Vooral voor jonge kinderen is deze opdrachtentocht heel leuk. Behalve dit kabouterpad is er ook een speeltuin, een tractorparcours, veel (jonge) dieren en een uitkijktoren. Verder kun je er een ritje op een paard of pony maken.
  Kosten: kinderen t/m 12 jaar 3.00 euro; kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen 3,00 euro
  Geschikt voor kinderen tot 10 jaar

 • Midgetgolf/Openluchtzwembad
  Op recreatiepark Dundelle in Bakkeveen kun je zowel midgetgolven als zwemmen. Het verwarmde openlucht zwembad heeft een diep en een ondiep bad. Er is ruimte om te voetballen, volleyballen en er zijn meerdere speeltoestellen. Voor het midgetgolven zijn er verschillende arrangementen.
  Kosten: vanaf 6,00 euro p.p.
  Geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar

kinderfeestje Friesland: speeltuinen
 • De Naturij
  Dit Naturij in Drachten is een groot recreatiegebied met o.a. een mooi aangelegde kinderboerderij, een grote speeltuin met veel speeltoestellen, een vlinderhuis, een midgetgolfbaan en een overdekte speelhal.
  Kosten: Een dagkaart die toegang geeft tot kinderboerderij en speelhal samen kost 4,00 euro p.p. vanaf 2 jaar
  Geschikt voor kinderen tot 10 jaar

 • Museumboerderij Ot en Sien
  In Museumboerderij Ot en Sien in Surhuisterveen kun je heel goed je kinderfeestje houden. Er is een speciaal kinderfeestje arrangement, waarbij de kinderen een kijkje nemen in de museumboerderij en een puzzelspeurtocht kunnen doen. Verder zijn er Oud Hollandse spelen en speelgoed. Ze krijgen verschillende versnaperingen (Kinderfeestje A). De duur van dit feestje is ongeveer 2 uur.
  Kosten: € 6,00 per persoon (min. 6 personen)
  Geschikt voor: kinderen van ongeveer 6 t/m 12 jaar

 • Zwemcentrum De Welle
  Het Zwemcentrum De Welle in Drachten heeft een kinderarrangement dat leuk kan zijn voor een kinderfeestje. Het bevat: toegang tot het zwem- en recreatiecentrum, een beker frisdrank, een zakje chips en een zakje snoep. Vanaf 10 personen is de jarige gratis. Je kunt reserveren voor minimaal 6 personen. Reserveren is wenselijk.
  Kosten: € 6,00 per kind
  Geschikt voor kinderen tot 12 jaar

 • Kinderactiviteiten van Staatsbosbeheer
  Staatsbosbeheer organiseert vanuit de verschillende bezoekers- en informatiecentra in Friesland een heleboel activiteiten die geschikt zijn voor kinderen. Op het moment dat ik de website bekeek, waren er bijvoorbeeld een boswachters-expeditie, een herderstocht, een nachtdieren-excursie en kinderdoemiddagen, een rugzakjes-route, een kabouterpad met opdrachten. Deze activiteiten zijn allemaal geschikt voor kinderen. Bekijk voor een recent activiteitenoverzicht even de website van Staatsbosbeheer zelf.
  Kosten: meestal niet meer dan 3,50 per kind
  Geschikt voor: kinderen van 4 tot 12 jaar

 • Speeltuinen in Friesland
  Voor speeltuinen in Drachten, Leeuwarden en Sneek en op Vlieland. Sommige van deze speeltuinen kun je ook buiten de officiële openingstijden om reserveren voor een kinderpartijtje, tegen een klein bedrag per kind.
  Geschikt voor: kinderen tot 12 jaar

 • appeltje kinderfeestjes
 • Kinderfeestje Friesland
  Appeltjes kinderfeestjes is een bedrijf gespecialiseerd in kinderfeestjes. Appeltje organiseert verschillende verjaardagsfeestjes en activiteiten voor kinderen thuis of op locatie vanaf € 5,- per kind.
  Een standaard feestje bestaat uit taartjes versieren, knutselen, hoofdactiviteit naar keuze en als afsluiter een spetterende mini disco! Elk kind krijgt een ballondier mee naar huis!
  Voor de hoofdactiviteit heeft u keuze uit o.a. speurtochten, vlagveroveren, oud hollandse spelletjes, levend ganzenbord, bloemstukjes maken etc.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m ongeveer 12 jaar
  Kosten: vanaf € 6,00 per kind en eventuele reiskosten

 • Themakisten provincie Friesland:
  Met behulp van een themakist die je bij jou in de buurt kunt ophalen, kun je een super leuk kinderfeestje organiseren met een thema dat je kind aanspreekt.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 10 jaar
  Kosten: afhankelijk van wie je de kist huurt (en reiskosten)

 • Lasergamekist
  Een lasergamefeestje kun je heel goed zelf organiseren door het huren van een lasergamekist. In deze kist zitten alle benodigdheden, beschrijving en spelregels voor 8 kinderen.
  Geschikt voor: kinderen van ongeveer 7 t/m 12 jaar
  Kosten: € 50,00 per dag voor 8 kinderen + borg € 50,00

 • Job & Jet:
  Woon je in de buurt van Leeuwarden, dan zijn de volgende kant en klare kinderfeestjes misschien iets voor jou: een Pippi Langkous feestje, een Buurman en Buurman feestje of een Heksen feest. Helemaal nieuw is een lego-feest!
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 10 jaar.
  Kosten: € 45 per feestje (+ € 25 borg).

Heb je niet gevonden wat je zocht, dan kun je gebruik maken van het zoekvak hieronder om verder te zoeken op internet.

van 'kinderfeestje Friesland' terug naar de overzichtspagina met regionale kinderfeestjes