Kinderfeestje Drenthe:
tips en ideeën

NB: De verzameling op deze pagina heb ik zelf samengesteld, rekening houdend met de kosten van elk feestje. Vind je dat je site ook op deze pagina thuis zou horen, neem dan contact met me op via het contactformulier. Bied je creatieve kinderfeestjes aan, maar voldoe je niet aan mijn kostencriterium (maximaal € 6,50 per kind), dan kun je je site wel laten opnemen op een aanvullende pagina met kinderfeestjes in Drenthe.

 • Atelier de Pottekijker:
  Bij Atelier de Pottekijker in Borger kun je terecht voor een creatief kinderfeestje. Een greep uit de mogelijkheden: sieraden maken, glas etsen of verven, een t-shirt beschilderen, enz.
  Kosten: vanaf € 4,00 per kind
  Geschikt voor: kinderen vanaf 6 jaar

 • Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe:
  Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe is een hele geschikte locatie om je kinderfeestje te vieren. Je kunt zowel binnen als buiten spelen. Buiten zijn trampolines, springkussens, klim- en speeltoestellen en een dierenweide met skelters. Binnen zijn o.a. trekkers, een glijbaan en blokken.
  Ook is er de mogelijkheid om van juni t/m eind oktober in het maisdoolhof te gaan of boerenbiljart te spelen. Dit zit allemaal bij de entreeprijs in.
  Kosten: kinderen vanaf 3 jaar: € 5.00, kinderen vanaf 4 t/m 16 jaar € 6,50 en volwassenen € 2,50
  Geschikt voor: alle leeftijden

maisdoolhof
 • Het houten pad van Theodoor:
  Het houten pad van Theodoor is een avontuurlijk speelpad voor jonge kinderen, dat is aangelegd vlak buiten het museumdorp Orvelte. Het is een verhaal over een avontuurlijk varkentje, waarin de kinderen zelf kunnen meespelen. In Orvelte is ook het boekje met het verhaal verkrijgbaar.
  Kosten: gratis
  Geschikt voor: ongeveer 5 t/m 10 jaar

Boswachterij Gieten-Borger - voor kinderfeestjes in de openlucht:

 • Lorken speelbos:
  In het Lorken speelbos kunnen kinderen gegarandeerd hun energie kwijt: in bomen klauteren, hutten bouwen, met takken sjouwen...
  Kosten: gratis toegankelijk
  Geschikt voor: ongeveer 4 t/m 10 jaar

 • Boomkroonpad:
  Het Boomkroonpad is een 125 meter lang pad in de toppen van de bomen. Sommige kinderen zullen zich hier bijna een eekhoorn wanen!
  Kosten: € 2,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar; € 4,00 voor volwassenen
  Geschikt voor: ongeveer 5 t/m 10 jaar

 • Expeditie Boswachterscode:
  De Expeditie Boswachterscode is een kaart, die je in alle natuurgebieden kunt gebruiken. Met behulp van deze kaart ontdekken de kinderen van alles over hun zintuigen. Bij elke plek op de kaart horen een opdracht en een raadsel.
  Kosten: € 5,00 per tas + € 15,00 borg
  Geschikt voor: kinderen van 7 tot 10 jaar

 • Stichting Natuurmonumenten - Bezoekerscentrum Dwingelderveld:
  Ben je lid van de stichting Natuurmonumenten, dan kun je eens kijken bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Je kunt hier bijvoorbeeld voor € 4,50 per kind een kabouterfeest (4 a 5 jaar), een Boswachter Bartfeest (8, 9 of 10 jaar), een Toverfeest (6 of 7 jaar) of een spannende survival/kompastocht (10,11 of 12 jaar) boeken (voor kinderen van 4 - 5 jaar). (Ben je geen lid van de stichting, dan wordt zo'n kinderfeestje een stuk duurder: € 7,50 per kind.)

speeltuinen Drenthe
 • Speeltuinen in Drenthe:
  Voor speeltuinen in Assen en Coevorden kun je hier terecht. Niet alle speeltuinen zijn het hele jaar open, dus let goed op de openingstijden. Kosten: gratis of een kleine bijdrage
  Geschikt voor: kinderen tot 10 jaar

 • Zwembaden in Drenthe:
  Een zwembad is een leuke betaalbare lokatie om een kinderfeestje te vieren, mits de kinderen een diploma hebben. Op deze site vind je tal van zwembaden in Drenthe
  Kosten: vanaf ongeveer 4 euro
  Geschikt voor kinderen: van ongeveer 8 tot 12 jaar

 • Themakisten provincie Drenthe:
  Met behulp van een themakist die je bij jou in de buurt kunt ophalen, kun je een super leuk kinderfeestje organiseren met een thema dat je kind aanspreekt.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 10 jaar
  Kosten: afhankelijk van wie je de kist huurt (en reiskosten)

Heb je niet gevonden wat je zocht, dan kun je gebruik maken van het zoekvak hieronder om verder te zoeken op internet.

***zoekbalk.shtml

van kinderfeestje Drenthe terug naar de overzichtspagina met regionale kinderfeestjes