Kinderfeestje thuis:
een creatief feestje

Wil je een creatief kinderfeestje organiseren, maar weet je niet precies hoe je dat moet doen, dan weet ik zeker dat je op deze pagina tips en ideeën kunt vinden! Op deze pagina heb ik diverse sites verzameld van mensen, waarbij je bijvoorbeeld gewoon een knutselpakket kunt bestellen. Mozaieken, koken, zeepjes en parfum maken etc. Zelf hoef je echt niet creatief te zijn om een knutsel kinderfeestje te organiseren! En voor alle leeftijden is er wel iets te vinden. Verder zijn de feestjes betaalbaar: onder de € 6,50 per kind.

NB: De verzameling op deze pagina heb ik zelf samengesteld, rekening houdend met de kosten van elk feestje. Vind je dat je site ook op deze pagina thuis zou horen, neem dan contact met me op via het contactformulier. Bied je creatieve kinderfeestjes aan, maar voldoe je niet aan mijn kostencriterium (maximaal € 6,50 per kind), dan kun je je site wel laten opnemen op een aanvullende pagina met creatieve activiteiten.

 • Mozaiekpakketjes.:
  Op deze website kun je aan de hand van een instructievideo precies zien hoe het maken van b.v. een moziek-fotolijstje in zijn werk gaat. In het knutselpakket zitten 2 fotolijstjes van 13 x 18 cm, mozaieksteentjes, een tube lijm, voegsel, eenwerkbeschrijving en andere hulpmaterialen. Het resultaat is erg leuk! Met een foto van het kinderfeestje erin heeft je kind een onvergetelijk verjaardagspartijtje gehad.
  Geschikt voor: kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar
  Kosten: vanaf € 8,95 per 2 fotolijstjes

 • Parfum maken:
  Met behulp van dit pakket kunnen de kinderen hun eigen (natuurlijke!) parfum maken. Het pakket bevat: geur- en zintuigspelletjes, 10 parfumflesjes, 1 fles basisolie voor het parfum, cosmeticaglitters voor in het parfum, 5 kindergeuren (lavendel, mandarijn, grapefruit, ylang ylang en citroen), leuke versiersels (diverse lintjes, gelukspoppetjes, veertjes/stickers), cadeaudoosjes om lekker te knutselen en tips om er een echte kinderbeautydag van te maken.
  Geschikt voor: kinderen vanaf 6 jaar
  Kosten: € 59,95 voor 10 kids

zeepjes maken
 • Zeepjes maken:
  Een leuk idee voor een kinderfeestje is het maken van zeepjes. Bij Soapqueen kun je een basispakket bestellen.
  Hierin zit een cadeautje en een kroon voor de jarige, materiaal voor het maken van 250 gram zeep per kind, een duidelijke gebruiksaanwijzing, veel verschillende gietvormen met geuren, kleuren, glitters en frutsels.
  Voor ieder kind een eigen placemat, mengbeker, roerlepel en puntzak. En voor iedereen een Zeep-Diploma!
  Geschikt voor: kinderen van 6 tot 12 jaar
  Kosten: vanaf 5,00 euro per kind (hoe meer kinderen, hoe goedkoper). Met de promotiecode PP6834VAA krijg je 5% korting!

 • Cosmetica maken:
  Via deze site kun je allerlei startpakketten bestellen om zelf je eigen haargel, badzout, vloeibare handzeep en tandpasta te maken. De startpakketten zijn naast een leuke bezigheid voor een kinderfeestje nog leerzaam ook.
  Kosten: vanaf € 19,50 per pakket
  Geschikt voor: kinderen vanaf 5 jaar, afhankelijk van het pakket

Kleurplaten maken met kleurzand

 • Kleurzand.nl:
  Op een kinderfeestje kleurplaten maken met kleurzand is weer eens heel iets anders. Je kunt een party-box bestellen met de volgende inhoud:20 klein formaat kleurplaten (13x18 cm), 20 doorzichtige bewaarhoezen, 12 x 80 gram kleurzand in handige afsluitbare plastic bakjes, plastic lepels en prikkers. Met de prikkers verwijder je het voorgesneden vlak en dit vul je met gekleurd zand. Zo ga je door tot de kleurplaat vol is.
  Geschikt voor: kinderen vanaf 4 jaar
  Kosten: € 48,50 voor een party-box

Koken

 • Kookpakket:
  Voor dit kinderfeestje kun je een pakket bestellen met daarin allerlei tips en ideeën voor een kookfeestje. Van uitnodigingen, traktaties en hapjes, recepten, spelletjes, knutselideeën, tot een draaiboek met een handige planning.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 12 jaar
  Kosten: € 12,50 voor het pakket

 • Papieren knutsels maken:
  Wil je gezellig knutselen met je vriend(innet)jes, dan vind je op deze site allerlei papieren knutsels. Je kunt een knutselpakket bestellen met daarin alle benodigdheden voor de te maken knutsel.
  Geschikt voor: kinderen van 4 jaar t/m 7 jaar
  Kosten: vanaf € 2,00 t/m € 3,50 per knutsel

 • Knutselen rond een thema:
  Via deze site kun je een knutselpakket bestellen rond bijvoorbeeld het thema prinsessen. In de pakketten zitten de volgende dingen:
  Een boekje met tips en ideeën omtrent het thema, een leuke traktatie voor ieder kind, uitnodigingen, knutselideeën met de benodigde spullen en een kleinigheidje voor de jarige.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m ongeveer 8 jaar
  Kosten: € 15,00 per themapakket voor 5 kinderen, € 3,00 per extra kind

 • Knutselpakketten:
  Via deze site kun je leuke knutselpakketten bestellen voor je kinderfeestje. Er zijn pakketten om vilten dierenfiguren te maken, pakketten om knikkerzakken, schorten en rugzakken te kleuren en pakketten om bloempotten te verven.
  Geschikt voor: kinderen van 4 t/m 10 jaar
  Kosten: vanaf € 2,49 per pakket

 • kindervliegers
 • Vliegers maken:
  Je eigen vlieger maken op een kinderfeestje! Dat kan!
  Deze vlieger is gemaakt van speciaal doek (tyvek), die je kunt decoreren naar eigen inzicht.
  En daarna natuurlijk met z'n allen vliegeren!
  Geschikt voor: kinderen van ongeveer 6 t/m 10 jaar
  Kosten: vanaf € 3,50 per kind (+ verzendkosten)

Klik hier voor meer creatieve kinderfeestjes

Reacties

Wil je je reactie geven op deze pagina, dan kun je dat hieronder doen.