Buitenspelletjes voor een kinderfeestje

Omdat er veel aanbod is in buitenspelletjes voor een kinderfeestje, heb ik de keuze gemaakt voor buitenspelletjes met water of sneeuw. In de buurt van de waterspelletjes maak je een gezellig terras met zomerse versnaperingen als ijsjes en fruitcocktails en je hebt een echt zomerfeest! Een winterfeest maak je door een kraampje te maken met versnaperingen als warme chocomelk met slagroom en broodjes knakworst met in de buurt de buitenspelletjes met sneeuw.

De buitenspelletjes voor een kinderfeestje die ik hieronder beschrijf zijn afkomstig uit mijn e-book 104 kinderspelletjes voor een verjaardagsfeestje. Daarin staan nog meer spelletjes met water en sneeuw. De spelletjes op deze pagina zijn geschikt voor kinderen van 5 tot ongeveer 10 jaar. Een leuk idee is om voor ieder kind een scorekaart te maken met daarop de spelletjes die je gaat doen. Hierop kun je de punten noteren. Zelf vind ik het belangrijk om kinderen die "verloren" hebben wel een punt te geven, omdat ze ook hun best hebben gedaan.

Buitenspelletjes voor een kinderfeestje met water:

 • In het sop

  Benodigdheden: grote bak met water, afwasmiddel, garde, spulletjes voor onder water, kookwekker
  In een grote bak met water doe je wat afwasmiddel. Dit klop je even flink op met een garde, zodat er een flinke laag schuim ontstaat. Dan verstop je er spulletjes onder, zoals een theelepel, plastic autootje etc. Nu zet je de kookwekker op 5 minuten. Met blote voeten gaat het kind in de bak met water staan en moet nu voelen wat het is. Als het goed geraden is haalt het kind het voorwerp er met de voet uit. Je krijgt een punt voor elk goed geraden voorwerp en een punt als het lukt het voorwerp er met de voet uit te halen.

 • Flessenvoetbal

  Benodigdheden: lege flesjes bier gevuld met water, ballen, stift, fluitje
  Maak groepjes van 2. Elk kind krijgt een flesje bier, gevuld met water. Op elk flesje bier zet je een streepje, een paar cm vanaf de bodem. Elk kind gaat even ver van elkaar af staan. Na het startsein probeer je met de bal elkaars flesje omver te schieten. Komt het waterniveau onder het streepje, dan ben je af. De winnaar van elk team krijgt 2 punten, de ander 1 punt.

  zomers drankje
 • Waterschieten

  Benodigdheden: waterpistolen, flessen, pingpongballetjes, emmers, kookwekker
  De speler krijgt een waterpistool. Voor de speler, op ongeveer 3 meter afstand, staan 5 lege flessen met op elke flessenhals een pingpongballetje. De speler moet proberen zoveel mogelijk pingpongballetjes van de flessenhals af te schieten binnen 1 minuut. De speler die de meeste pingpongballetjes eraf heeft geschoten heeft gewonnen en krijgt de meeste punten. Degene met de minste pingpongballetjes krijgt 1 punt.

Halverwege de buitenspelletjes op dit kinderfeestje kun je een pauze inlassen. Laat de kinderen lekker op het terrasje gaan zitten en verwen ze met b.v. smoothie of een fruitcocktail.

Nog meer buitenspelletjes voor een kinderfeestje met water:

 • Vissen

  Benodigdheden: teil water, kurken, kookwekker
  Gooi in een teil water de kurken (visjes). De speler die begint, gaat op zijn/haar knieën zitten met de handen op de rug. Wanneer het startsein gegeven is probeert de speler zoveel mogelijk visjes te vangen met zijn mond. Wie heeft de meeste visjes gevangen in 2 minuten? Die krijgt de meeste punten, degene met het minste aantal visjes krijgt 1 punt.

 • Waterdragen

  Benodigdheden: 2 emmertjes water, touw of krijt, fluitje
  Trek 2 lijnen op 5 meter afstand van elkaar. Maak 2 teams en laat de kinderen in 2 rijen achter elkaar staan. Na het startsein geeft het voorste kind van elke rij een emmertje water boven zijn hoofd door aan de speler achter hem/haar. Die geeft op zijn/haar beurt het emmertje onder zijn/haar benen door naar achter. De volgende weer boven zijn/haar hoofd enz. Wanneer het emmertje bij het laatste kind is aangekomen, loopt die vlug naar voren en begint het doorgeven opnieuw. Zo moeten de beide teams zo snel mogelijk de andere lijn bereiken. Daarna wordt er gekeken hoeveel water er nog in het emmertje zit. Het team wat als eerste de lijn bereikt heeft krijgt een punt en het team waarvan nog het meeste water in de emmer zit krijgt een punt.

 • Sponswerpen

  Benodigdheden: 2 sponzen, 2 emmers water, 2 lege emmers, fluitje
  Maak 2 groepen die elk in een rij gaan staan, met tussen elk kind ongeveer 2 meter ertussen. Na het startsein doet elk 1e kind van de rij de spons in de emmer, gooit deze naar nr. 2 etc. Het laatste kind knijpt de spons uit, loopt naar de plek van nr. 2 etc (iedereen schuift nu een plekje op). Hij/zij vult de spons met water etc. Dit herhalen totdat iedereen weer op zijn/haar oude plek staat. De emmer die het volste is heeft gewonnen. Elk kind uit dit groepje krijgt 1 punt.

ijsje eten

Aan het einde van deze buitenspelletjes op dit kinderfeestje gaan de kinderen weer naar het terras. Daar krijgen ze allemaal een ijsje, terwijl jij de punten telt. Dan maak je de winnaar bekend. Deze krijgt een klein cadeautje (b.v. een waterpistooltje). De rest van de kinderen geef je een medaille (Action, Xenos) voor hun geweldige prestatie voor deze buitenspelletjes kinderfeestje! Als de kinderen naar huis gaan krijgen ze nog een allemaal een zakje met wat lekkers of een klein cadeautje mee naar huis (b.v. een grappig rietje).

Ik weet zeker dat de kinderen zich zullen vermaken met deze buitenspelletjes op dit kinderfeestje.

De kosten voor dit verjaardagsfeestje zijn de kosten voor eten en drinken en voor de prijsjes.

Buitenspelletjes voor een kinderfeestje met sneeuw:

 • Sneeuwpop maken

  Benodigdheden: 2 hoeden, 2 sjaals, 2 wortels, knopen
  Je verdeelt de groep in tweeën. Welke groep heeft als eerst een sneeuwpop gemaakt? Van te voren spreek je af hoe groot de sneeuwpop ongeveer moet worden. Ook leg je wat spullen klaar voor de sneeuwpop, zoals een hoed, knopen, een sjaal en een wortel. Het groepje wat het eerste klaar is krijgt 2 punten en het groepje wat de mooiste sneeuwpop heeft krijgt ook 2 punten. Tip: Voor het volgende spel is het handig als de sneeuwpoppen niet te dicht op elkaar staan.

 • sneeuwballen gooien

  Sneeuwballen gooien

  Benodigdheden: stok, fluitje
  Om de sneeuwpop(pen) maak je met een stok een cirkel, ongeveer 3 meter van de sneeuwpop vandaan. Wie gooit als eerste de hoed van de sneeuwpop eraf? Na het startsein mag iedereen pas beginnen met sneeuwballen maken en gooien. Degene die als eerste de hoed eraf gegooid heeft krijgt een punt. Je kunt eventueel de hoed er weer op zetten en doorgaan met de rest van de kinderen. De puntenverdeling wordt dan anders.

 • Sleetjesrace

  sleetjesrace

  Benodigdheden: 2 sleeën, fluitje
  2 Kinderen sleeën tegelijk de heuvel af. Wie is het eerste beneden? De verliezers van elk groepje gaan tegen elkaar en de winnaars, totdat er een uiteindelijke winnaar uitkomt.De winnaar krijgt 3 punten, de tweede 2 punten en de derde 1 punt.Heb je geen heuveltje in de buurt, dan kun je ook een parcours maken van A naar B. Er gaan dan 2 kinderen per slee. De ene duwt of trekt de ander door het parcours. Wie heeft als eerst het parcours afgelegd. Ook hierbij gaan de verliezers en winnaars tegen elkaar, totdat er een winnaar uitkomt. De 2 kinderen die hebben gewonnen krijgen de meeste punten, het laatste groepje krijgt 1 punt.

Halverwege de buitenspelletjes op dit kinderfeestje gaan we lekkere warme chocolademelk met slagroom drinken bij het kraampje. Neem desnoods vuilniszakken mee waar de kinderen op kunnen zitten.

Nog meer buitenspelletjes voor een kinderfeestje met sneeuw:

 • Spulletjes verstoppen

  Benodigdheden: verpakte marsjes o.i.d., fluitje, kookwekker
  Verstop in een afgesproken gebied zoveel marsjes als er kinderen zijn. Zet de kookwekker op ongeveer 5 minuten. Na het startsein mogen de kinderen de marsjes gaan zoeken. Wie heeft de meeste marsjes gevonden? De winnaar krijgt de meeste punten, de laatste 1 punt. Daarna worden de marsjes onder de kinderen verdeeld.

 • Pictionary in de sneeuw

  Benodigdheden: stokje
  Als begeleider fluister je een voorwerp in het oor van het kind wat gaat tekenen. Degene die raadt wat het is krijgt een punt. Elk kind komt een keer aan de beurt.

 • Gooi de sneeuwbal

  Benodigdheden: stokje
  Teken kleine en grote cirkels in de sneeuw met een stokje. Elke cirkel is een verschillend aantal punten waard. Bijvoorbeeld de kleine cirkel het meeste en de grote cirkel het minste aantal punten. Of de verste het meeste punten en de dichtstbijzijnde het minste aantal punten. Laat de kinderen eerst 5 sneeuwballen maken. Om de beurt gaan de kinderen op een afstand van de cirkels staan en mogen 5 sneeuwballen gooien. Wie heeft de meeste punten?

Aan het einde van deze buitenspelletjes op dit kinderfeestje gaan we naar binnen. Hier krijgen de kinderen b.v. een lekker warm broodje knakworst en kijken ondertussen een filmpje. Jij telt ondertussen de punten en maakt de winnaar bekend. Deze krijgt een klein cadeautje (b.v. een beker). De andere kinderen krijgen allemaal een medaille (Action, Xenos) voor hun geweldige prestatie!Tot slot krijgen de kinderen een zakje met iets lekkers mee of een klein cadeautje.

De kosten van dit kinderfeestje zijn de kosten voor het eten en drinken en de prijsjes.

Heel veel plezier met deze buitenspelletjes op dit kinderfeestje met sneeuw!

Meer activiteiten voor een leuk kinder­feestje vind je in mijn e‑book: 104 kinder­spelletjes voor een verjaardags­feestje. Hierin staan allerlei spelletjes die geschikt zijn voor een verjaardags­partijtje voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Dit e‑book is een pdf-bestand op A4-formaat, zodat je het zelf gemakke­lijk kunt afdruk­ken. Alle abonnees van mijn nieuwsbrief kunnen dit e-book gratis downloaden.

Van 'buitenspelletjes kinderfeestje' naar de overzichtspagina.

Reacties

Wil je je reactie geven op deze pagina, dan kun je dat hieronder doen.